www.opn.no

Olav Lundanes ved Aklangens bredder etter å ha vunnet Holleia Høstløp 2013 like utenfor Hønefoss. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes ved Aklangens bredder etter å ha vunnet Holleia Høstløp 2013 like utenfor Hønefoss. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Lundanes leverte i comebacket

Orientering på klassisk vis i realt skogsterreng

OPPDATERT: Da norgeseliten innledet høstsesongen i Holleia Høstløp søndag ble det oppskriftsmessig seier til Olav Lundanes. - Formen er stigende, men jeg mangler et lite gir, sier vinneren til nettavisen OPN.no etter målgang.04.08.2013 - Geir Nilsen

10 kilometer i innbydende terreng sørvest for Hønefoss i Buskerud var en perfekt distanse for Olav Lundanes denne flotte solskinnsdagen.

Løperen fra Halden Skiklubb brukte like over timen i det klassiske orienteringsterrenget hvor Viul Orienteringsklubb hadde stukket en løype med 20 orienteringsnøtter. Når edelt metall skal deles ut i ulike sammenhenger er vinnertiden gjerne drøyt 30 minutter mer, altså i overkant av 1 1/2 time.

- Har du mesterskapsdistansen i kroppen?

- Det hadde blitt tungt å løpe lenger i dag, men det er fortsatt 1 måned igjen til NM, et mesterskap jeg ser frem til.

Verdenstoppen har nettopp norgesmesterskapet på Kongsberg som et av høstens høydepunkt.

Klar for en aktiv høst i o-løypa
Som følge av sommerens timeout gikk 25-åringen glipp av verdenscupen i Oslo i starten av juni, det samme gjaldt for VM i Finland i juli. Den gjenstående verdenscupfinalen i Sveits er også uaktuell.

- Hva er planene fremover?

- Jeg skal løpe et løp i Møre og Romsdal om et par uker, jeg vurderer også å stille i Midt-Norsk mesterskap, samt KM og NM, forteller Olav Lundanes.

- Hva med Blodslitet når den tid kommer - du vant jo i fjor?

- Ja, jeg planlegger med Blodslitet. Det er siste året i Ragnar Weums minnepris og jeg leder der, så målet er å innkassere seieren sammenlagt, smiler Olav Lundanes.

Nær feilfritt
Mens Olav Lundanes tegner inn sine veivalg på minnekartet er det stort sett feilfritt fra post til post.

Men en liten sving måtte han koste på seg rundt den ene posten. Allikevel var ikke seieren på noen måte truet, selv om det var nærmere 30 konkurrenter som jaktet Olavs skalp.

Nærmest i resultatlista finner vi 3 Tyrving-løpere, med Torgeir Nørbech på 2. plass. Han hadde bare 37 sekunder opp til Lundanes. 3. plass gikk til VM-løper Bjørn Ekeberg.

Sistnevnte ga fra seg et par minutter grunnet en "returløping" da han selv ved nærmere kodekontroll oppdaget at han hadde vært innom uriktig post.

Topptrioens tider i den 10 km lange løypa var henholdsvis 60:58, 61:35 og 64:42.

- Formen er stigende, men jeg mangler et lite gir, påpeker Olav Lundanes og dermed er resten av O-Norge advart om hva de har i vente i kommende dyster mot orienteringsesset med opprinnelse fra Ålesund-kanten og klubben Emblem IL.

Sekundstrid blant damene
I damenes eliteklasse skilte det bare 41 sekunder mellom løperne på seierspallen. Aller fremst var den tidligere VM-medaljøren Ingunn Hultgreen Weltzien fra IL Tyrving.

- Det gikk veldig bra, sier hun til OPN.no.

Ingunns tid var 63 minutter og 58 sekunder. Bare 5 sekunder skilte det ned til Bækkelagets Lone Brochmann.

Deretter tikket klokka 36 nye sekunder før den stoppet for Ingunn Egeberg Vari fra IF Sturla.

Stor idrettsglede
Holleia Høstløp gikk ved idylliske Aklangen i skogene 2-3 kilometer ovenfor Ask. Terrenget er på papiret raskt og lettløpt, men i realiteten er det nok en smule tungløpt med sine myrområder, myke bunn og høye lyng.

Blant de 220 startende finner vi mange kjente navn. De begge hovedklassene var som allerede omtalt av solid kaliber, men også i de aldersbestemte klasser ble det løpt fort.

I resultatlistene finner vi også flere generasjoner av velklingende og tradisjonsrike orienteringsnavn som Dæhli, Tiltnes, Strande, Ekeberg/Danielsen, Baklid, Hultgreen Weltzien og Blomseth, for å nevne noen.

Uansett navn var en felles gjenganger at de aller, aller fleste som kom mot mål strålte om kapp med sola.

---

Resultater Holleia Høstløp
Hønefoss, Ask, Buskerud - 4. august 2013

Elite herrer, 10 kilometer

1. Olav Lundanes, Halden Skiklubb 1:00:58
2. Torgeir Nørbech, IL Tyrving 1:01:35
3. Bjørn Ekeberg, IL Tyrving 1:04:42
4. Anders Tiltnes, IL Tyrving 1:06:49
5. Pål Skogedal, Asker Skiklubb 1:08:04
6. Sindre Sandven, Kongsberg O-lag 1:08:41

Elite kvinner, 7 kilometer
1. Ingunn Hultgreen Weltzien, IL Tyrving 1:03:58
2. Lone Brochmann, Bækkelaget SK 1:04:03
3. Ingunn Egeberg Vari, IF Sturla 1:04:39
4. Malin Eijsink, OK Linnè 1:13:49
5. Ida A. Tiltnes, NTNUI 1:19:10
6. Marianne Opsahl Bredesen, Fossum IF 1:20:40

Komplette resultater Holleia Høstløp 2013


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler