O-Ringen 2010 - Heidi Østlid Bagstevolds GPS-spor.

Her blir Heidi Østlid Bagstevold
GPS-disket fra 5. plass i O-Ringen

Heidi Østlid Bagstevold løp fredag i mål til en fenomenal 5. plass og en solid premiesjekk i verdens største O-arrangement, svenske O-Ringen. Litt senere ble hun GPS-disket. – Dette er veldig surt, sukker Bagstevold overfor OPN.no.

Få minutter etter målgang ble et av Norges største fremtidshåp disket. Årsaken var protest fra en konkurrents mor. Hun hadde observert Bagstevolds digitale GPS-spor i forbudt område.

- Mellom 7. og 8. post har jeg løpt inn i et forbudt område, forklarer Heidi Østlid Bagstevold.

Det forbudte området skulle være fysisk avsperret i terrenget, men 23-åringen la ikke merke til noen sperrebånd.

- Nei, jeg så ikke noe til noen sperringer og jeg gjorde ikke dette med vilje og jeg har heller ikke tjent på å løpe der jeg gjorde, derfor er dette ekstra surt, understreker Bagstevold.

- Normalt skulle jeg jo blitt fanget opp av sperrebåndene rundt det forbudte området, slik at jeg ikke hadde løpt inn der, legger hun til.

Fortsetter nedenfor bildet
Heidi Østlid Bagstevold. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.
Slo an tonen fra start
Kongsbergjenta, som løper for osloklubben Bækkelagets SK, knallet til med nest beste tid allerede på åpningsetappen søndag. På mandagens mellomdistanse sleit hun litt, men på sprinten onsdag løp hun igjen et godt løp, spesielt med tanke på at den distansen på ingen måte er hennes beste øvelse.

Den 4. etappen torsdag ga et dypdykk helt ned til 28. plass, men som følge av bra innledning lå Bagstevold på 5. plass før den avsluttende jaktstarten i dag.

- Dagens løp gikk egentlig veldig bra, slår Bagstevold fast.

Hun beholdt posisjonen i jaktstarten og løp altså inn som nummer 5 totalt. Tiden var faktisk 8 sekunder raskere en verdenseneren Simone Nigglis tid på etappen.

Men så endte det hele med diskvalifikasjon. Med mindre Bagstevolds motprotest tas til følge.

- Jeg har levert motprotest. Arrangørene jobber med den nå, forteller Bagstevold til OPN.no. Etter løpet var hun også en tur ut i skogen med både løpsleder og løypelegger for å se på det sperrede området.

- Sperringen var der da, men jeg så den allikevel ikke da jeg løp der i løpet, sier Bagstevold.

Det er altså for tidlig å slå fast hvor vidt dette ender med disk eller ei for unge Heidi Østlid Bagstevold, som etter at hun akkurat ikke ble tatt ut til VM, valgte å pinpointe O-Ringen som sommerens satsing og sin sommerjobb i år. En sommerjobb hvor hun innkasserte en premiesjekk på 15.000,- kroner – i noe få minutter, før hun igjen mistet dem.

Weltzien beste norske
Dersom Bagstevold blir stående som disket ender O-Ringen 2010 med at IL Tyrvings Ingunn Hultgreen Weltzien blir beste norske løper med 20. plass sammenlagt.

En soleklar seier med over 9 minutter totalt ble det på Simone Niggli. Den sveitsiske løperen vant de 4 første etappene og hadde 6. beste tid i jaktstarten.

I forhold til norsk klubbtilhørighet finner vi finske Bodil Holmström, som løper for NTNUI, på 4. plass og Kristiansand OK’s svenske løper, Lina Persson.