Anne Margrethe Hausken løper mot verdenscupseier under sprinten på O-Ringen i svenske Sälen i 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Anne Margrethe Hausken løper mot verdenscupseier under sprinten på O-Ringen i svenske Sälen i 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hausken sikter inn mot revansje

Skal utfordre Simone Niggli

Anne Margrethe Hausken Nordberg er klar for O-ringen i Sverige. Hun er også klar for å revansjere en litt skuffende VM-innsats. - Etter VM-sprinten tenkte jeg rett og slett at jeg i hvert fall skulle klare å komme i form til O-ringen, sier Hausken.


Det ble niende- og tiendeplass på henne i de individuelle løpene i VM. Det er ikke godt nok for ankerkvinnen som løp Norge inn til gull i VM-stafetten. Oppturen gjorde at VM, som ble avsluttet for en uke siden, ble todelt for henne.

– Øyeblikket da jeg løp først i mål på stafetten sammen med de andre jentene var stort, men individuelt ble det niende- og tiendeplass. Det er jo ikke slike plasseringer jeg løper for. Derfor er jeg klar for revansj nå i O-ringen, sier Hausken Nordberg.

37-åringen har pakket vekk stafettgullet fra VM i Vuokatti. Nå ser hun framover mot nye mål, og det aller første kommer i svenske O-ringen, der hun håper å kunne vinne både enkeltløp og sammenlagt.

Hele verdenseliten
Nettopp den svake VM-innsatsen bruker Anne Margrethe Hausken Nordberg til å motivere seg for topp innsats i de svenske skoger de kommende fem dagene. Totalt stiller det over 10.000 orienteringsløpere til start på alle nivåer og i alle klasser, men blant disse er også hele verdenseliten på startstreken.

Den tredobbelte gullvinneren i kvinneklassen fra Vuokatti-VM, Simone Niggli fra Sveits, er selvsagt på plass, og skalpen hennes vil Hausken Nordberg gjerne sikre seg.

– O-ringen er en skikkelig prestisjekonkurranse. Det er i alle fall slik jeg ser på den. Da det buttet imot i VM brukte jeg faktisk denne konkurransen (O-ringen) som motivasjon til å stå på videre, innrømmer hun.

– Etter VM-sprinten tenkte jeg rett og slett at jeg i hvert fall skulle klare å komme i form til O-ringen. Det var en god trøst å tenke slik etter den begredelige innledningen av VM, forteller hun.

Rolig trening
– Jeg tok det helt med ro de to første dagene etter VM-triumfen, men så har jeg passet på å få med meg nøkkeløktene etter det. Derfor vet jeg at formen er god, sier hun.

Selvtilliten er det i alle fall ingenting i veien med før startskuddet går i O-ringen i svenske Boden.

– O-ringen handler om å prestere på det høyeste nivået i fem konkurranser på seks dager. Det blir krevende, for det er også tre langdistanser på programmet, men jeg mener jeg har en god sjanse til å hevde meg, både i enkeltløpene og sammendraget, selv om svært mange er i veldig god form så tett etter VM, mener Hausken Nordberg.

Første konkurranse for eliten i O-ringen blir søndagens verdensrankingløp over langdistansen. Deretter går det i ett, bortsett fra tirsdag som er hviledag.

Kommende fredag avgjørelsen O-ringen med jaktstart.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler