Forskjellen på Norges Orienteringsforbund og Norsk Orientering

Tiår etter tiår fungerte Norges Orienteringsforbund, NOF i kortform, som en utmerket benevnelse. Så ville noen koster endre også på dette. Begrepet Norsk Orientering så dagens lys. Nå er forvirringen total.



Dette er hva signaturen "Løken" skriver i kommentarfeltet her på nettavisen OPN.no - Orientering på nett:

"Fikk en mail med spørsmål om forskjellen på Norsk Orientering og Norges Orienteringsforbund - noen som vet? Dette er teksten som i så fall må tolkes (hentet fra NO/NOFs hjemmeside):

Norsk Orientering er en felles merkevare for all orienteringsaktivitet i Norge. Norsk Orientering består av Norges Orienteringsforbund med underliggende orienteringskretser og klubber.

Hovedinnhold del 1

Norsk Orientering består av 18 kretser og 378 klubber med tilsammen ca 23 000 medlemmer. Norsk Orientering organiserer grenene orientering, skiorientering (ski-o), sykkelorientering (sykkel-o) og presisjonsorientering (pre-o). I tillegg tilrettelegger klubbene for ulike trimtilbud, deriblant turorientering som samler over 60 000 deltagere og skolearrangementet DNB-challange med cirka 40 000 deltagere".


---

De som er nærliggende til å blant annet forklare hva de mener med begrepene Norges Orienteringsforbund og Norsk Orientering, altså NOF-toppene, svarer som kjent ikke på henvendelser.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler