Første dag av forbundstinget

Dag 1 av O-Tinget på Gardermoen lørdag resulterte i at Norges Orienteringsforbund fikk trampeklapp av de fremmøtte for sin gjennomføring av Rekrutteringsturneen. Det er O-forubndet selv som opplyser dette på sine nettsider. OPN.no sier: Hurra - Hurra - Hurra!!!




Første dag av forbundstinget
 

Under første dag av forbundstinget på Gardermoen fikk Norges Orienteringsforbund trampeklapp av de fremmøtte for sin gjennomføring av Rekrutteringsturneen.

Deretter fortsatte en med formalia, før det var gjennomgang av beretning og regnskap.

Strategiplanen til Norges Orienteringsforbund for de kommende årene ble diskutert, her var det viktig å få avklaring rundt noen spørsmål.

Debatten var god og strategiplanen gikk gjennom, med et tillegg om at ungdom skal engasjeres i grasrotarbeidet til orienteringsidretten.

- Innspillet om dette kom fra den nyetablerte ungdomskomiteen, som for øvrig var aktive med gode innspill gjennom hele dagen. Generelt var det en konstruktiv dag, med engasjerte deltakere, forteller generalsekretær Bjørnar Valstad.  

Noe som kunne virke utfordrende på forhånd var Oppland o-krets sitt forslag om at«NOF skal jobbe aktivt i samspill med IOF om å få ski-o inn i OL». Noe som også kom opp mot Strategiplanen til NOF.

Denne «motsetningen» ble løst pragmatisk, med enighet om at forbundsstyret skulle trekke sin resolusjon om strategiske valg for internasjonal orientering.

Dermed fikk en også dempet, eller tonet ned, det som måtte være av motsetninger mellom ski-o miljøet og «øvrigheten». Samtidig ble det felles enighet om en konstruktiv dialog om veien videre for Norsk Orientering.

På den veien hører forslaget til nytt NM-program hjemme. Dette forslaget ble presentert i dag, uten at det ble tatt noen beslutning.

En plukker opp denne tråden igjen når en møtes til fortsatt og avsluttende diskusjon søndag.

Saksliste forbundstinget


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler