FASTING OG LUNDANES FORTELLER HER PÅ OPN.NO OM SINE TANKER FORAN BLODSLITET

Mari Fasting og Olav Lundanes er intervjuet foran Blodslitet. Du leser det her på nettavisen OPN.no:



Mari Fasting står foran sesongavslutningen i orientering, og etter en strålende sesong med både kongepokal og VM-sølv, gleder hun seg til en siste kraftprøve i Blodslitet.

Hun er i form, noe hun beviste sist helg, da hun løp Halden inn til klubbens sjette seier i den store 25-mannastafetten.

Jo, det blir moro med Blodslitet, for det er alltid artig å løpe der. Nå får vi se hvordan det går, sier 30-åringen før kraftprøven i Fredrikstad.

Litt tung
– Jeg må innrømme at jeg var litt tung i kroppen under 25-manna, så håpet er at jeg skal være tilbake i godt slag til helgen, legger hun til.

Hun er i slutten av en lang sesong, som ble innledet allerede i januar på Tasmania.

Derfor er det ikke fritt for at det tærer litt på motivasjonen.

Men nå er det fellesstart det gjelder, altså skikkelige dueller mann mot mann og kvinne mot kvinne, og da våkner alltid konkurranseinstinktet for alvor.

- Det er klart det alltid er motiverende med mange og gode løpere i en fellesstart. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å henge med hele tiden, og så får vi se hvor langt det holder mot slutten, forteller hun.

For de tøffeste
Løpet går over 15 kilometer i luftlinje. Den varer i over to timer. Det forteller at Blodslitet er for de aller tøffeste.

I klassen for menn er Fastings klubbkamerat i Halden, Olav Lundanes, en av de største favorittene. Han kommer til løpet rett fra Tsjekkia, der han har trent i neste års EM-terreng.

– Jeg har ambisjoner om seier, men i et løp som Blodslitet er det alltid vanskelig å spå hvordan utviklingen i løpet blir underveis, sier han.

Lundanes fikk med seg to av fire mulige seirer i Sverige sist helg.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler