En lignende liste vil du få opp på din PC dersom du velger å klikke på Mine arrangementer i Eventor. Grafikk: Eventor/OPN.no.

En lignende liste vil du få opp på din PC dersom du velger å klikke på Mine arrangementer i Eventor. Grafikk: Eventor/OPN.no.

En av Eventors lyse sider

Visste du at du i Eventor, med et enkelt lite tastetrykk, kan få opp oversikt over hvordan du har prestert i orienteringsløypa?


Eventor har hvert øyeblikk gjort seg ferdig med sin 2. sesong som påmeldingsverktøy for norske orienteringsløpere.

Systemet er stadig under utvikling (IT-systemer blir aldri ferdig utviklet..), nye aspekter legges til og justeringer gjøres.

Eksakt når funksjonaliteten det er fokus på i denne artikkelen kom på banen er OPN.no usikker på, men det er ikke så lenge siden jeg selv overhørte en som ble positivt overrasket da vedkommende oppdaget at det var mulig å få opp oversikt over resultater fra løp man har deltatt i.

Dette betyr derfor kanskje at det kan være enkelte blant OPN.no's mange lesere som fortsatt er ukjent med denne attraktive funksjonaliteten som er å finne via menyknappen "Mine sider".

Du gjør som følger:
* Gå inn på http://eventor.orientering.no/Events
* Logg deg inn (eventuelt registrer deg for første gang) øverst i venstre marg.
* I venstre sidepanel (marg) vil du nå se at det står "Mine sider".
* Derunder står det "Mine arrangementer".
* Ved klikking på "Mine arrangementer" får du opp en tabell som viser dato, arrangementets navn, arrangørklubb(er), klasse, din klubb, plass, tid, tid bak vinner og kilometertid.

En forminsket versjon av en slik tabell ser du som vignettbilde helt øverst i denne artikkelen.

En liten drøm
Både som generelt orienteringsinteressert og også som o-journalist tror jeg det er mange der ute i o-universet som deler mitt ønske om at denne funksjonaliteten også legges helt åpen. Slik at hvem som helst kan søke opp resultatene til hvem man vil.

Dette har de for eksempel valgt å gjøre i Det Internasjonale Skiforbundet, FIS. Ved hjelp av å skrive inn noen kriterier (f.eks. etternavn) får man opp alle resultater registrert på vedkommende person hos FIS.

I tillegg vises noen såkalte metadata, som fødselsdato, klubb- og teamtilhørighet.

Et søk hos FIS på Petter Northug jr. vil for eksempel gi dette resultatet: http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&listid=&competitorid=89637&type=result

En slik utvidelse vil være helt suveren, men samtidig frarøver ikke mangelen av denne funksjonaliteten i øyeblikket det faktum at det allerede i dag er et stort lyspunkt ved Eventor at man med enkle tastetrykk kan få vist sine egne resultater i en komplett tabell.

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler