D14-løper kunne sykle hjem fra 3-dagers

Etter sterk og overbevisende løping i 3+3 i Sälen, et arrangement som i år samlet 4.200 starter, ble en ung norsk o-løper premiert med en flunkende ny terrengsykkel.

Eva Jurenikova Domnarvets GoIF krossade motståndarna under dagens medeldistansorienterings tävling under sista dagen av 3+3 i Sälen. Hon tog därmed den tredje segern på lika många dagar och visade vem som var bäst i Sälen. Hon var 54 sekunder före 2:an Malin Leijon-Lind OK Kolmården.

Medeldistanstävlingen avgjordes i växlande väder där de tidigt startande hade fint väder och det sent startande fick lite regn på sig. Skiftningarna påverkade dock inte tävlingen nämnvärt eftersom startdjupet inte var så stort jämfört med gårdagens långdistanstävling.

I herrklassen blev det ingen Dalaseger utan här vann Per Brolund OK Denseln. Han vann med endast en sekund före Gustavs Nordström Gävle OK som i sin tur var 4 sekunder före bästa dalmas Johan Nordlund Leksands OK. Gårdags tvåan och junioren Fredrik Edén gjorde åter ett bra lopp och blev 6:a.

För dalajuniorlöparna så vann Fredrik Mattsson OK Kåre H20E andra dagen i rad. I D20 E blev Anna Gunnars 2:a, i D18E kom Elina Von Krusenstierna OK Kåre 8:a. I övrigt var framgångarna skrala för dalajuniorlöparna.

I Bianchi Tours jaktstart där första priset var ny mountainbike från Bianchi segrade Synne Strand, Lierbygda O-lag i D14, Simon Imark, Tullinge SK i H14, Andrea Svensson Finspångs SOK i D16 samt i H16 Ville Johansson, OK Kolmården.

Bästa dala löpare totalt var i H14 Isak Von Krusenstierna OK Kåre på 2:a plats, i D14 Carolina Olsson Älvdalens IF OK 9:a, i D16 Kajsa Mattsson, OK Kåre på 10:e plats, H16 Fredrik Person Domnarvets GoIF på plats 9:a.

Sista dagens tävling lockade över 1400 deltagare och räknar man därtill PreO-tävlingarna och övriga tävlingsdagar har det varit över 4200 starter på tävlingarna under dagarna tre. En fantastisk orienteringsvecka är över och till 2013 kommer arrangemangen tillbaka till Sälen. Det är då 10-årsjubleium och överraskningar och nyheter är att vänta på 3+3 i Sälen.