anders_nordberg

Bøtelagt forbilde klar for
Østfold O-weekend

Under vinterens Idrettsgalla ble han kåret til årets forbilde 2009. Lørdag løper den nylig forbundsbøtelagte orienteringsløperen Anders Nordberg årets første skikkelige test på norsk jord, skriver arrangørene av Østfold O-weekend i en pressemelding.


Årets mål for Nordberg er VM i Trondheim. Han vant tre gull i Nordisk Mesterskap i 2005. I VM-sammenheng har han en sølv og to bronse. Men det er VM-gull han går for.

- Jeg satser knallhardt på mellomdistansen i VM i Trondheim i august. Derfor er det viktig med flere kvalitetsøkter med individuell start, sier Anders Nordberg foran "Lørdagskjappen" i Østfold O-weekend ved Moss lørdag.

Som medmenneske i idretten har han allerede vunnet gull. Anders og svenske Martin Johansson "kjempet for livet" om VM-gull på sisteetappen av VM-stafetten i fjor da duellen med ett faktisk ble en virkelig kamp om livet.

Svensken hadde fått en tørrkvist langt inn i låret og risikerte å dø der og da. Anders Nordberg visste instinktivt at han ikke løper over lik for å bli verdensmester. Han løper heller etter hjelp.

Anders løp, hjelpen kom, svensken overlevde, og sveitserne, som i utgangspunktet var uten medaljesjanse, reiste hjem med gullmedaljene.

I år vil Anders Nordberg ha VM-gull. På fair vis, naturligvis. Han har en uhyre klar sesongplan. Den innbefatter Lørdagskjappen - men ikke EM eller Nordic Tour. Det har gitt bot, i form av at landslagsløper Anders må betale to landslagssamlinger i år av egen lomme.

- Vi har landslagskontrakter med klare rettigheter og forpliktelser. Når Anders velger bort 75 prosent av forpliktelsene, må det få konsekvenser. Også av hensynet til de andre på landslaget, sier landslagssjef Petter Thoresen.

- VM i Trondheim er hovedmålet i år - hvorfor ikke støtte den enkeltes veivalg mot mesterskapet?

- Vi er redde for at alle gjør som de selv vil. Hva skal vi da med et landslag? Svarer Thoresen. Han understreker at det ikke er noen konflikt med Nordberg nå.

- Vi støtter ham 110 prosent i VM-forberedelsene og vi var på samling med ham senest i dag, sier landslagssjefen tirsdag kveld.

I Østold O-weekend fortsetter helgen med Indre Østfolds "Smaaleneneløpet" søndag. Det løpet står Nordberg også over, i sin innbitte VM-prioritering.

Hard kamp
Nordberg ble bare nummer 9 under natt-NM i Halden sist helg. Han var over 5 minutter bak norgesmester Olav Lundanes, som tradisjonelt er spretten om våren, som vant Lørdagskjappen i fjor og som må finne seg i å være favoritt også i år.

Nordberg og Lundanes får ventelig hard konkurranse av Håvard Lucassen fra Ås UMB som vaker i vannskorpen i forhold til et inernasjonalt gjennombrudd og som vant storløpet SOLrenningen sist helg.

Carl Waaler-Kaas, sønn av av de forrige langrennsyndlingsjentenes Dag Kaas, var eneste nordmann som vant et verdenscupløp i 2009. Han stiller til start og vil nok også ha et ord med i laget i Lørdagskjappen.

SOLrenningen-vinner Heidi Ø. Bagstevold og natt-NM-vinner Kajsa Nilsson fra Sverige er de to store favorittene i dameklassen i helgen.

Over 2000 starter i alle aldersgrupper og ferdighetsnivåer er ventet til løpene ved Moss og Mysen.

Pressemelding Østfold O-weekend

---

Østfold O-weekend: Lørdagskjappen - Smaaleneneløpet.




Mulig relevante artikler