Andre dag av forbundstinget

Dag 2 av O-Tinget for Norges Orienteringsforbund på Gardermoen ble raskt unnagjort søndag. Der ble som ventet nye feilprioriteringer banket igjennom.




Innføring av NM-sprintstafett, avgiftspolitikk og valg
 
Andre dag av forbundstinget.
 

Under andre dag av forbundstinget på Gardermoen var det fortsatt debatter, voteringer og valg av nytt forbundsstyre.

NM-sprintstafett innført fra og med 2014.

Tinget besluttet med overveldende flertall (mot tre stemmer) å innføre NM sprintstafett fra og med sesongen 2014. Dermed kan Wing OK for alvor starte forberedelsene til historiens første NM stafett i sprintorientering.

Vedtaket overlater til forbundsstyret å beslutte endelig utforming av stafetten. Dette skal skje i løpet den nærmeste uken. I debatten var det mange gode innspill som forbundsstyret tar med seg i den siste vurderingen.

Per Einar Pedersli trakk noen linjer inn i det arbeidet det nye forbundsstyret skal se på den nærmeste uken:

- Det kom frem relativt tydelig at det et ønske om at arrangementet skal gjennomføres uten kvalifisering, og dette er svært forståelig ut fra arrangementets kompleksitet. Konseptet som er innført i VM er også uten kvalifisering. Dette legger noen føringer for kombinasjonen av antall lag og antall etapper. Mange lag til start krever god spredningsmetode, sa han og fortsatte. 

-Samtidig ser vi at et flertall av Tingdelegatene mener at en miksstafett er å foretrekke. Vi får bare ta med oss disse innspillene i de siste vurderingene.

Tinget ble også forespurt om det var ønskelig å lage automatikk i at NM-programmet skal speile VM-programmet. Signalene fra Tinget var tydelige. Det er naturlig at NM-programmet gjenspeiler VM-programmet, men Tinget mener at dette ikke må være noen automatikk i det. Tinget bør gjøre vurderinger om innføring av nye mesterskap.

Avgiftspolitikk

Tinget har som oppgave å fastsette løps- og tur-o avgifter for Tingperioden.  Forbundsstyret foreslo å opprettholde dagens politikk med bakgrunn i en usikker økonomisk situasjon. 

Dagens regler sier: 
Forbundstinget fastsetter løpsavgiften til 30 % av påmeldingskontingenter et o-løp tar inn. Avgiften skal betales av alle o-løp. Påmeldingskontingenter der deltakeren betaler mindre eller lik 30 kroner skal ikke inngå i beregningsgrunnlaget.

Forbundstinget fastsetter tur-o avgift til 15 % pr solgte opplegg.

I debatten var det enkelte kretser som fremmet forslag om å se på justeringer av avgiftsgrensene. Forbundsstyret mener det er helt legitimt å diskutere løps- og tur-o avgifter, men sa at det er vanskelig å vurdere forslagene når de kommer som "benkforslag "på Tinget uten at det foreligger noen beregninger av konsekvensene eller hvordan en skal dekke inn inntektstapet.  Enkelte kretser hadde imidlertid fått innspill fra enkeltklubber etter at forslagsfristen var utløpt. Kretsen valgte derfor å fremme forslagene direkte på Tinget uten at det har vært noen bred diskusjon eller vurdering av nivå eller konsekvenser.

Følgende skriftlige forslag kom fra kretsene:

Telemark: Forbundstinget fastsetter løpsavgiften til 30 % av påmeldingskontingenter et o-løp tar inn. Avgiften skal betales av alle o-løp. Påmeldingskontingenter der deltakeren betaler mindre eller lik 50 kroner skal ikke inngå i beregningsgrunnlaget.

Forbundstinget fastsetter tur-o avgift til 15 % pr solgte opplegg.

Finnmark: Forbundstinget fastsetter løpsavgiften til 25 % av påmeldingskontingenter et o-løp tar inn. Avgiften skal betales av alle o-løp. Påmeldingskontingenter der deltakeren betaler mindre eller lik 30 kroner skal ikke inngå i beregningsgrunnlaget.

Forbundstinget fastsetter tur-o avgift til 15 % pr solgte opplegg.

Troms: Forbundstinget fastsetter løpsavgiften til 30 % av påmeldingskontingenter et o-løp tar inn. For løp med færre enn 100 deltagere settes løpsavgiften til 15%.  Avgiften skal betales av alle o-løp. Påmeldingskontingenter der deltakeren betaler mindre eller lik 30 kroner skal ikke inngå i beregningsgrunnlaget.

Forbundstinget fastsetter tur-o avgift til 15 % pr solgte opplegg. 

Votering :
Telemark: 4 stemmer for. Ikke vedtatt
Finnmark: 2 stemmer for. Ikke vedtatt
Troms: 1 stemme for. Ikke vedtatt
Forbundsstyrets forslag: Enstemmig vedtatt.

Valg

Det ble ingen store overraskelser under valget og valgkomiteens innstilling gikk igjennom.

Det er to utskiftninger i styret hvor to nye unge navn har tatt viktige posisjoner. Kajsa Svergja og Sondre Sande Gullord representerer unge lederkrefter som nå sitter i en posisjon til å påvirke veivalgene for norsk orientering de nærmeste årene.

Bilde, som her ikke er formidlet videre av rettighetshensyn.
Bildetekst: Norges Orienteringsforbunds styre (f.v.) Kari Ann Bakkland, Einar Tommelstad, Dag Kaas, Sondre Sande Gullord og Per Einar Pedersli. Kaisa Svergja var ikke tilstede da bildet ble tatt.

President                                                           Einar Tommelstad                            Gjenvalg
Visepresident                                                   Anne Kari Bakkland                         Gjenvalg
Styremedlem med særskilt ansvar for:

·       breddeidrett og opplæring               Kaisa Svergja                                       Ny
·       toppidrett                                              Dag Kaas                                                 Gjenvalg
·       teknisk sektor                              Per Einar Pedersli                             Gjenvalg              
Styremedlem                                                          Sondre Sande Gullord                    Ny 

Varamedlem                                                     Bente Landmark                                Ny
Varamedlem                                                     Ida Vår Kierulf Dirdal                      Ny

Kontrollkomité 2013 - 2015

Valgkomiteens leder Svein S Jacobsen redegjorde for komiteens arbeid og presenterte sin innstilling til kontrollkomité for tingperioden

Leder                                                                 Øivind Holt                                            Gjenvalg
Nestleder                                                       Linda Verde                                          Gjenvalg
Medlem                                                                Anne Marit Færden                         Gjenvalg

Varamedlem                                                    Elin Sjødin Drange                            Gjenvalg
Varamedlem                                        Gunnar Mosevoll                              Gjenvalg               

Valgkomité 2012 - 2014

Anne Kari Bakkland presenterte forbundsstyrets forslag til valgkomité for tingperioden

Leder                                                               Svein S Jacobsen                               Gjenvalg
Medlem                                                            Mona Høiås Sæther                        Ny
Medlem                                                            Bernt O Myrvold                                 Gjenvalg

Varamedlem                                                     Ragnhild Hald                                      Ny
Varamedlem                                                    Torgeir Strand                                     Ny

Bilde, som her ikke er formidlet videre av rettighetshensyn.
Bildetekst: Bente Landmark og Ida V. K. Dirdal går ut av NOFs styre og blir her takket av med en oppmerksomhet av president Einar Tommelstad.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler