Olav Lundanes i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes i et VM-uttaksløp like utenfor Hønefoss i Ringerike i mai 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

7 av 9 til lang-finalen under EM i orientering

- Jeg innledet litt dårlig, men skjerpet meg og avsluttet bra, oppsummerte Olav Lundanes fredag, en dag hvor det ble løpt kvalifisering til neste ukes langdistansefinale under EM i orientering i Portugal.



De norske orienteringsløperne leverte en bedre kvalifisering på langdistansen under EM enn på mellomdistansen. Sju av ni nordmenn er klare for finalen.

Før fredagens langdistansekvalifisering ble det rapportert at røft og til tider nesten stygt terreng, med mye grønt, ventet løperne. Terrenget gjorde det gunstig med en del veivalg rundt, for å unngå det mørkeste grønne. Det var de norske løperne godt forberedt på, og dermed taklet de det bra.

Verdensmesteren på distansen fra 2012, Olav Lundanes, var beste norske løper med 2.-plass i sitt heat.

– Jeg innledet litt dårlig, men skjerpet meg og avsluttet bra, oppsummerte han.

Han får han selskap av fire andre norske herreløpere i tirsdagens finale: Magne Dæhli (4), Eskil Kinneberg (7), Jon Aukrust Osmoen (12) og Thomas Natvig Årstad (15).

Bare Nicholas Oskarsson (24) mislyktes i å ta seg inn blant de 17 beste løperne i heatet.

Løftet seg
I kvinneklassen løp to av de tre norske løperne som stilte til start inn til finaleplass, nemlig Mari Fasting (4), og Kamilla Olaussen (6). Her fikk Ingjerd Myhre (18) dessverre reisepass.

– Dette må vi være fornøyd med, selv om det er litt surt at Oskarsson ryker ut. For Myhre er det også bittert å havne på 18.-plass. Men det er gledelig å se at vi har løpere som reiser seg og slår tilbake etter en mindre god gjennomføring på mellomdistansekvalifiseringen. Spesielt Kamilla Olaussen er et godt eksempel på det, sier landslagssjef Kenneth Buch.

---

Komplette resultater fra kvalifiseringsdelen av langdistansen i Europamesterskapet
Portugal - 11. april 2014


Damer
Herrer


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler