Kartutsnitt fra treningstur Anders B. Øksenholt har hatt i Sørmarka søndag 23. mars 2014. Kilde: Nydalens Skiklub sitt digitale kartarkiv.

Kartutsnitt fra treningstur Anders B. Øksenholt har hatt i Sørmarka søndag 23. mars 2014. Kilde: Nydalens Skiklub sitt digitale kartarkiv.

37 søndagsposter fra Øksenholt

Anders B. Øksenholt er for tiden heldigvis ivrig som bare det. Det går ikke lange stunden mellom hver gang han på raust vis deler kart fra skogens idrett. Søndag er det en tur hvor han dro i land 37 postplukkposter i Sørmarka vi alle kan nyte helt fritt.



I høyre sidepanel på OPN.no finner du den nye tjenesten "Siste Kart" som en egen "boks".

Klikker du på linja "- Søndag 23 Mars 2014: Postplukk", i nevnte boks, så kommer du til en økt Anders B. Øksenholt oppgir å ha gjennomført i dag, søndag.

Øverst i denne saken ser du et utsnitt av kartet, og som du ser dersom du går inn i Øksenholts eget rom i kartarkivet til Nydalens Skiklub, vil du oppdage at det var snakk om heftige 37 poster fordelt utover i en 7,6 kilometer lang løype. Med andre ord i snitt så mye som 205 anstrengende meter mellom hver post. En fin måte for å bygge kapasitet.

For øvrig skal Nydalen angivelig være inne i en meget offensiv elitesatsing for tiden. Noe vi også ble vitner til i det norske EM-uttaksløpet innlagt i mellomdistansen i Danish Spring lørdag. Der deltok siv. ing.-klubben med "hele" to løpere i herrenes seniorklasse.

Dette var de to NOM-heltene fra Nordisk Mesterskap på Notodden tilbake i 2005, altså for snart 9 år siden. Vi snakker om Anders Nordberg og Øystein Sørensen. De ble henholdsvis nummer 5 og 21 blant 133 deltakere i lørdagens løp på dansk jord - I NOM i sin tid hamstret til gull, gull, gull og atter gull, og kanskje enda mere gull!

Begge deler, og nå snakker vi igjen om EM-uttaket, meget habile plasseringer i et felt bestående av flere verdensmestere, og også med tanke på at Anders gikk av med pensjon som toppsatsende løper sist høst og at Øystein har hatt en del år på sidelinja av toppidretten etter sine meget sterke ungdoms- og juniorår.

Øystein er fra Eiker i Buskerud og Anders kommer fra Skien i Telemark. Med andre ord er det "bønder i by'n" som denne helgen redder æren til klubben med tilhold i det som med årene har utvilket seg til å bli Oslos finere og mere møblerte strøk - et strøk hvor det er tett mellom sølvskjeene.

En annen "skiensbonde i by'n" som også har funnet det naturlig å bli en del av de burgunderrøde (klubbdrakt) er Anders B. Øksenholt, og dermed fikk vi en fin overgang tilbake til hans treningstur søndag.

** > Klikk på denne linken og se alle hans 37 poster og "veivalg" gjennom samtlige 8 kilometer < **.

ps! Skogens idrett - orienteringen, er full av historier og kuriositeter, en ting OPN.no falt litt for med tanke på Øksenholts løype er postdetaljene. De 11 første postene oppgis alle til å ligge på høydepunkter, post 12 til 26 er steiner, mens 27. til 37. post er skrenter. På denne måten sikrer man at ingeniørenes hjerner ikke blir for tungt belastet gjennom helgen. Fra mandag igjen skal de tross alt sitte og mate data inn i datamaskiner som utfører avanserte operasjoner for dem.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler